Për miqtë tanë shqipfolës, këtu janë disa informacione në lidhje me ekipin tonë vullnetar zjarrfikës.

Departamentet e zjarrfikësve vullnetarë në Gjermani përbëhen nga vullnetarë me prejardhje dhe profesione të ndryshme. Këta zjarrfikës vullnetarë u përgjigjen thirrjeve të emergjencave civile në një kohë të shkurtër, duke siguruar shërbime thelbësore të emergjencës si shuarja e zjarreve, pompimi i ujit nga bodrumet e përmbytura ose sigurimi dhe pastrimi i rrugëve pas një aksidenti. Ata kryejnë çdo veprimtari si dhe të gjitha detyrat që lidhen me mbrojtjen e jetës së njeriut dhe të kafshëve. Shërbimi ynë i zjarrfikësve vullnetar në Neuenhain përfshin tre departamente të ndryshme: Përveç ekipit së zjarrfikësve vullnetarë, ne gjithashtu kemi një ekip “mini zjarrfikëse” për fëmijë (mosha 6-10 vjeç) dhe një ekip të “zjarrfikëse për të rinjtë” (mosha 10-17 vjeç).

Nëse jeni banor i Neuenhain-it prej kohësh ose sapo keni lëvizur këtu – ne jemi të lumtur t’ju tregojmë më shumë rreth vullnetarizmit në departamentin e zjarrfikësve ose në ekipet tona të zjarrfikësve mini dhe zjarrfikësve për të rinjtë.

Ju mund të na kontaktoni duke dërguar një email pranë international@feuerwehr-neuenhain.de.